Zelfzorg-tips voor meer balans in je leven :

Deze zelfzorg-tips zullen je helpen om in je dagelijkse leven meer balans en stabiliteit te ervaren op alle vlakken, zowel mentaal, als emotioneel als fysiek.

N

Welke lichaamstype en welke voeding past er bij mij ?

N

Patronen van zelfsabotage

N

Juiste mindset voor leven in overvloed.

N

Emotionele heling van het verleden

Wie ben ik ?

Ik kom uit een gezin waar ik als tiener mijn eigen moeder ondersteuning moest geven omdat mijn vader haar geweld aandeed.   Het was een gezin waar ik me vaak onveilig voelde en waar ik enorm moest opkomen voor mezelf als meisje.  De jongens kregen bij alles voorrang en de meisjes waren bestemd om in de keuken te staan en het huishouden te doen.    In mijn relaties kwam ik vaak terecht bij mensen die ” in de problemen ” zaten.  Dwangmatig zorgde ik dan voor de ander ten koste van mijn eigen welzijn en onafhankelijkheid.  Ik definieerde mijn eigenwaarde aan wat anderen van mij dachten.  Ik was een echte people pleaser en gaf vaak te veel in een relatie. 

Ik kon geen grenzen stellen en had veel moeite om nee te zeggen tegen de vragen van anderen.

Door deze patronen voelde ik me vaak moe , misbruikt en tekort gedaan.  Ik gaf anderen de toelating om van mij te profiteren.

Wederzijdse liefde kan alleen maar voordeel brengen aan beide partijen,  wanneer er grenzen worden gesteld.

Deze inzichten in mezelf van mijn eigen patronen van codependency , hebben mij gemaakt tot een expert.  Ik kan nu snel deze patronen herkennen bij mezelf alsook bij anderen. 

En door het juiste inzicht , kan je dan ook stappen gaan zetten om je ervan te bevrijden.  Ik heb de ganse weg afgelegd van codependency naar total empowerment.  Van slaaf naar volledig in je kracht gaan staan.  En dat gun ik iedereen, omdat dit het ultieme geluk geeft om dicht bij jezelf te komen en in je kracht te gaan staan.